Enxampen una parella d'avis tornant d'Andorra en bus amb 738.200 euros


Lleida.- 

La unitat de delictes fiscals de la Guàrdia Civil de la duana de la Farga de Moles ha detingut una parella d'avis que viatjaven en un autobús de línia entre la Seu d'Urgell i Barcelona amb 738.200 euros a la maleta. El matrimoni, un home de 74 anys i una dona de 70, haurien passat presumptament aquests diners per la frontera d'Andorra sense haver-los declarat.

Sense necessitat de passar la frontera, la llei obliga a declarar, amb caràcter previ, el transport de divises per quantitats superiors a 100.000 euros.

Els diners interceptats estaven en una maleta al portaequipatges de l'autobús, en feixos de bitllets de 500 i de 200 euros, embolicats en una bossa de plàstic i en paper d'alumini. Els agents van aixecar acta per una presumpta infracció a la normativa de blanqueig de capitals, i els van requisar els diners, excepte 1.000 euros a cadascú, tal com preveu la normativa, en concepte de “mínim de supervivència”. La parella va continuar el camí cap a Barcelona, on resideixen.

Es tracta d'un dels decomisos més importants en matèria de tràfic de divises fet des de la duana de la Farga de Moles, a la frontera amb Andorra. Des de l'any 2008 els agents de la Farga de Moles han incrementat de manera exponencial les intervencions per tràfic de divises. La crisi econòmica i les mesures de transparència fiscal d'Andorra han incrementat aquest tràfic.


Font: El Punt Avui

D. Marín, 

10-04-2013


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image