Un “error massiu” del BBVA provoca el cobrament per duplicat a clients de diverses entitats


Barcelona.- 

Després de la denúncia de Facua-Consumidors, el BBVA ha confirmat un "error massiu" a la seva xarxa que ha provocat que s'hagin cobrat dues vegades rebuts domiciliats, com ara l'aigua, la llum o el telèfon. La incidència informàtica ha afectat molts clients del BBVA, però també d'altres bancs i entitats financeres de tot l'Estat que els tenien encomanada aquesta tasca.
La incidència va tenir lloc durant el cap de setmana i, segons el BBVA, ja s'està corregint i s'estan tornant les quantitats cobrades de més, sense que el client hagi de fer res.

L'associació Facua-Consumidors en Acció ha alertat de l'error del BBVA i ha explicat que ja li ha demanat més dades sobre els motius d'aquesta incidència massiva, els terminis en què es resoldrà i el nombre d'empreses i clients que pot haver-hi afectats a tot l'Estat.

Facua ha subratllat que l'entitat no ha facilitat el nombre de perjudicats ni les empreses afectades i que s'ha limitat a dir que "a causa d'una incidència en els processos del cap de setmana, s'ha produït una duplicitat en l'enviament d'alguns rebuts domiciliats".

Font: El Punt Avui / Agències

29-05-2013


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image