El rei té nínxols a Portbou


image

Portbou.- 

El rei Joan Carles té nínxols al cementiri de Portbou? De fet, segons un anunci del butlletí provincial de Girona, en té cinc, si fem cas dels que apareixen vinculats al número de DNI del monarca, el 10. En realitat, però, les tombes corresponen a veïns del poble als quals es va fer constar en una llista amb el mateix número de carnet que el de Joan Carles. És el cas d'Antonio Bosch Vidal, Eduardo Huerta Flores, Eloisa Huget Oliver i Ángel Molina Díez, tots amb el NIF 00000010X. I el mateix ha passat amb la resta de família reial. Quatre portbouencs consten amb el DNI de la infanta Cristina i dos més amb el de la reina Sofia, fins a una vintena de casos.

Segons ha admès l'alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas, la coincidència és deguda al fet que l'Ajuntament es va inventar el DNI per poder cobrar la taxa de cementiri i hi van posar un número qualsevol, que ha acabat coincidint amb els que té reservats la família reial, que són els que van del 10 al 99. Per exemple, Sofia té l'11, Cristina el 14, Felip el 15 i les seves filles Leonor i Sofia, el 16 i el 17. El BOP en qüestió és del 20 de maig del 2008, en què hi ha un edicte de Xaloc, l'organisme de la Diputació de Girona, que fa una reclamació d'unes taxes de cementiri impagades a Portbou l'any 2002. Reclamaven entre 4 i 9 euros i escaig per cada nínxol.

El director gerent de l'ens, Xavier Albert, donava ahir aquesta explicació de l'embolic. Ara quan es reclama un impagat a alguna persona de qui no es té el DNI, se substitueix per 99999999. Però fa anys els ajuntaments hi posaven un número qualsevol posant-hi zeros a davant (00000014 per exemple) i el sistema informàtic hi afegia la lletra del NIF. “Ningú va pensar que aquells números baixos correspondrien a cap persona viva. Fa temps que ho hem canviat. Ara ningú consta amb aquell número”, diu. L'alcalde de Portbou també explica que “eren persones que no tenien carnet i per poder cobrar hi posaven un número x. Només perquè faltava el DNI no es podia cobrar, i se n'hi posava un de fictici”. “No en sé els detalls perquè jo no hi era i me n'he assabentat pels mitjans. Mirarem què ha passat, però estic convençut que ha passat a molts llocs”, hi afegeix. I efectivament, a Portbou no són els únics. Segons eldiario.es també s'han trobat casos a Extremadura, Múrcia, València i Albacete. La duplicació de carnets l'ha fet pública després que Hisenda atribuís a un error amb el DNI que s'hagués atribuït a la infanta Cristina la venda de diverses finques. Amb tanta polèmica entorn de la monarquia, només faltaven els de Portbou reclamant pagaments de nínxols impagats, ara.

Font: El Punt Avui

Mar Vicente, 

21-06-2013


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image