Suplanta una dona gairebé cega perquè obtingui el carnet


Figueres.- 

La picaresca de dues veïnes de Figueres –de 25 i 37 anys, de nacionalitat gambiana i que són familiars– va ser frustrada dimarts de la setmana passada pels Mossos d'Esquadra, que les van denunciar per un delicte de falsificació de document públic, oficial o mercantil, així com per usurpació de l'estat civil. Just un dia abans, els efectius van descobrir que l'acusada més jove havia suplantat la seva tia per tal que aquesta pogués obtenir el permís de conduir. Segons va informar ahir la policia de la Generalitat, la neboda es va fer passar en les proves mèdiques per l'altra imputada, que pateix una deficiència ocular i pràcticament no hi veu. Els funcionaris de la prefectura provincial de trànsit de Girona, però, van sospitar. Van requerir, aleshores, la presència del grup de recerca i documentació (GRD) dels Mossos per comprovar la identitat d'una dona, ja que tenien dubtes que es referissin a ella els resultats que es recollien en l'informe d'aptitud psicofísica que va presentar per treure's el carnet de conduir de la categoria B.

Una vegada a la prefectura, els policies van analitzar l'informe que portava l'acusada, els documents dels permisos de residència que li constaven a l'expedient, així com el permís actual. Posteriorment, van saber que l'any 2004 va iniciar els tràmits per obtenir el permís de cotxe de la classe B i, des de llavors fins ara, en els resultats de tots els informes d'aptitud psicofísiques que havien estat emesos en diversos centres de reconeixement mèdics, deia que tenia una visió monocular.

Una altra fotografia

Des del 2004 fins l'any passat, l'acusada va provar en reiterades ocasions el mateix objectiu, sense assolir un resultat apte. Pel que fa al darrer intent, els agents van desvelar que la persona que havia realitzat la revisió mèdica no era la que apareixia a la documentació. Aquests fets es remunten a l'abril del 2013, quan la dona va tornar a obrir un expedient a la prefectura provincial de trànsit de Girona, amb el persistent propòsit de treure's el carnet. En aquesta ocasió, va adjuntar un informe d'aptitud psicofísica original emès per un centre mèdic de Girona, en què hi havia la foto de la seva neboda i no s'hi recollia que tingués cap problema de visió. Amb tot, les dues còmplices seran citades a declarar en breu davant del jutge instructor del cas.

Font: El Punt Avui

19-09-2013


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image