L'Audiència de Girona busca un penat per empresonar-lo quan ja fa temps que és a la presó


Girona.- 

“El penat Justin Hapi ha abandonat el seu domicili i s'ignora el seu parador actual, i per això no se li pot comunicar que no se li ha concedit l'indult que havia demanat en aquesta causa [...] Es decreta la recerca, detenció i ingrés a la presó”, exposa la resolució que va dictar el 21 de gener l'Audiència de Girona, a través de la qual també ordena que la requisitòria per trobar Hapi es registri a les aplicacions informàtiques de la policia.

L'ordre de l'Audiència per dur a la presó Hapi per la condemna del cas de l'estafa als empresaris de Grues Font després de la denegació de l'indult, arriba quan resulta que ja fa mesos que Hapi està empresonat. El ghanès, especialista en les estafes del bitllets tintats, va ingressar voluntàriament la tardor passada a la presó de Girona per complir la condemna de dos anys de presó que li va imposar el jutjat penal número 2 de Girona per l'estafa de 40.000 euros als germans propietaris de Construccions Toni i Quim Ribes de Llagostera. Quan va entrar a la presó, la pena pel cas dels germans Font la tenia en suspensió mentre esperava la resolució de la petició d'indult, que ara li ha estat denegat. L'empresonament de Hapi, que s'ha convertit en un personatge popular per les seves estafes, va ser publicat per aquest diari el 20 de desembre, quan ja feia unes setmanes que era a la presó de Lleida.

Hapi va passar poc temps a la presó de Girona. Va ser traslladat a la de Ponent de Lleida en una operació de desmassificació del centre de Girona i actualment el seu domicili, que l'Audiència no ha detectat, és a Quatre Camins.

Pel cas de l'estafa, també de 40.000 euros, als germans Font, Justin Hapi ha de complir una condemna de 2 anys i 4 mesos de presó. Aquest cas va ser singular, ja que l'estafa es va destapar arran de la pallissa que les víctimes, ajudats per uns mossos, van clavar a l'estafador. Els germans Font i els mossos també van ser condemnats per l'agressió.

Presos “perduts”

No és el primer cop que els òrgans judicials no localitzen persones que tenen empresonades. Un dels casos més recents es va donar el novembre del 2012 quan el Servei Comú Processal General d'Olot va deixar una citació a casa d'Alejandro Fortuño per comminar-lo a assistir a una declaració quan feia tres dies que el jutjat d'Olot acabava d'ordenar el seu empresonament per l'assassinat de Lluís Sangrador.

El novembre del 2008 un jutjat penal de Girona esperava que un acusat d'atracament compareixés pel seu propi peu per assistir al judici perquè li havien deixat la citació a casa de la seva mare. El noi, Gabriel Esteras Pablo, no es va presentar perquè era a la presó, circumstància que el jutjat no tenia controlada i per això no el van anar a buscar.


Font: El Punt Avui

Tura Soler, 

31-01-2014


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image