Una bastida inutilitza a Girona el radar que posa més multes


Girona.- 

El radar de trànsit més actiu de les comarques gironines està inoperatiu. Una bastida d'unes obres que hi ha en un edifici de la cruïlla del carrer Barcelona amb Emili Grahit de Girona tapa la visió d'una de les càmeres del dispositiu que posa més multes de tota la demarcació. Es tracta de l'aparell que està situat al carrer Barcelona 61-63, per als vehicles que circulen en direcció al centre de la ciutat. Una empresa encarregada d'arreglar la façana de l'edifici va instal·lar la bastida la setmana passada, concretament el 3 de setembre, havent d'evitar la caixa i les dues càmeres que hi ha instal·lades. Té els permisos fins al 31 d'octubre, o sigui, fins d'aquí a dos mesos. Tot i així les tasques de manteniment es poden allargar o es poden escurçar, dependrà del que es tardi a acabar les obres.

Permisos en regla

El regidor de Seguretat, Joan Josep Alcalà, assegura que des de l'Ajuntament estan al corrent d'aquesta incidència i que l'empresa té els papers en regla. Pel que fa als altres tres radars que hi ha a la cruïlla –dos a Emili Grahit i un tercer al carrer Barcelona, però per al vehicles que surten de la ciutat– estan plenament actius i continuen multant els conductors infractors. No és un radar de velocitat, sinó que es tracta d'un aparell que sanciona els vehicles que passen el semàfor en vermell. Segons el regidor de Seguretat, en aquesta cruïlla s'imposen una mitjana de 20 sancions diàries a conductors que posen seriosament en perill la seva vida i la dels usuaris de la via. Des de l'Ajuntament de Girona es va decidir en el seu moment instal·lar aquest detector perquè precisament en aquest punt hi ha hagut diversos accidents greus, alguns dels quals fins i tot mortals. En vista de l'experiència amb aquest radar en aquest punt neuràlgic de circulació a la ciutat, Alcalà assegura que estan estudiant implantar-ne més pròximament en altres indrets, com per exemple al mateix carrer Barcelona, a la carretera de Santa Coloma o a l'avinguda Lluís Pericot. Precisament en aquest últim carrer la situació és especialment preocupant. És el carrer on es va detectar un nombre més elevat d'imprudències en la campanya que va fer la Policia Municipal de Girona entre el 17 i el 23 d'agost per excés de velocitat a la ciutat. S'hi van interposar un total de 143 denúncies entre els 743 vehicles controlats, un 19,25%. I això que es van posar 650 denúncies per infraccions administratives, i una, per infracció penal entre els 11.954 vehicles controlats durant aquells dies a la ciutat. El carrer Barcelona –on hi ha el radar ara inutilitzat per les obres– és la segona via on es van posar més multes, però percentualment està a molta distància de l'avinguda Lluís Pericot. S'hi van controlar 1.365 vehicles, 130 dels quals van ser denunciats, un 9,52%.

El més penat

El radar que hi ha a la confluència entre els carrers Barcelona i Emili Grahit de Girona és el segon motiu de pèrdua de punts a totes les comarques gironines. Passar en vermell el semàfor ha estat més penat –en el conjunt de la demarcació– que conduir begut, drogat o sense cinturó, i només és superat per l'excés de velocitat. L'any passat, la direcció general de Trànsit (DGT) va fer efectives 3.866 sancions imposades per la càmera. Aquestes multes van suposar la retirada de 15.464 punts, un 20,5% del total dels punts retirats en el conjunt de la demarcació, que van ser 75.129. El radar està operatiu des de l'abril de l'any passat i funciona les 24 hores del dia. En el moment en què un cotxe travessa en vermell (aquí hi ha quatre semàfors) el dispositiu li fa un seguiment i fotografia el vehicle. La conseqüència: multa de 200 euros i quatre punts menys al carnet. Per excés de velocitat, l'any passat es van posar 11.145 multes i es van treure 22.290 punts.

Font: El Punt Avui

Òscar Pinilla, 

09-09-2015


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image