Mor ennuegada en un supermercat de Tarragona i triguen dos dies a trobar-la


Tarragona.- 

Van trigar 57 hores a trobar-la. Manoli Silva Martí, de 37 anys, va morir el dia 20, poc després de la una del migdia, al lavabo d'un supermercat Mercadona de Tarragona. No es va descobrir què li havia passat fins al dia 22 a la nit. Es va ennuegar. Va ser un accident. La seva família ho entén, però no comprèn per què van trigar més de dos dies a trobar-la. El seu germà, Ramon Silva, assegura que ha posat el cas en mans d'advocats «perquè no quedi impune». Els portaveus de Mercadona reconeixen que va ser un error no detectar que el lavabo feia hores que estava tancat.

Manoli Silva va anar a fer la compra el dia 20 a mig matí. A la tarda, la família, molt alarmada, va denunciar la desaparició a la Policía Nacional. Però la recerca dels desapareguts adults no sol ser activa les primeres hores. És una premissa de tots els cossos policials, ja que en molts casos són desaparicions voluntàries.

La família va viure en la incertesa total fins al dia 23. «La policia ens va trucar a les onze del matí per dir-nos que l'havien trobat, però no ens van dir on ni com. I van trigar dues hores a venir a explicar-nos-ho i dir-nos que era morta», recorda Ramon Silva. En realitat, la localització havia estat la nit abans, poc abans de les deu. Una treballadora del supermercat, que s'havia adonat que un dels lavabos feia molt que era tancat, va picar a la porta: no contestava ningú. Els empleats van utilitzar la clau mestra per obrir el lavabo, una petita cambra per a ús d'una sola persona.
La dona era allà, morta. L'autòpsia va provar que havia mort ennuegada amb una galeta, i un tiquet de compra indicava que havia comprat la capsa cap a la una del dimarts, 57 hores abans que trobessin el seu cadàver.

«Va ser un error»

«Va ser un error, en una altra època de l'any, no ens hauria passat», assegura un portaveu de Mercadona. Segons aquesta font, la primera dona de la neteja que va trobar el lavabo tancat no hi va donar importància. Va pensar que el netejarien en el torn següent. No va ser fins al dia 22 que una empleada va intuir que passava alguna cosa anormal. De tota manera, els responsables del supermercat creuen que no haurien salvat Manoli. «Quan algú s'ennuega, és qüestió de segons», diuen.

Font: El Punt

Sílvia Barroso, 

28-12-2005


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: Supermercats terroristes
Listo, 28/12/2005


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image