Si creus en llegendes no condueixis


Girona.- 

El boca-orella sempre ha estat una fórmula infal·lible per fer córrer rumors i llegendes urbanes. És tanta la insistència que, a vegades, la gent no sap què pensar. És veritat o és mentida? Les últimes setmanes, els correus electrònics han ajudat a popularitzar un d'aquests dilemes. Una banda es dedica a circular en cotxe amb els llums apagats i té com a missió perseguir el primer vehicle que li faci ràfegues. Després ha de matar tots els ocupants d'aquest turisme. En el fons, es tracta d'un ritu que han de complir tots aquells que volen integrar-se a la colla. Per fer més creïble el rumor, s'assegura que oficials de la policia que treballen en el programa DARE han emès un comunicat per avisar els conductors. Els creadors de la llegenda urbana, però, s'han equivocat en aquest últim aspecte, perquè el DARE no és un programa de seguretat ciutadana, sinó un projecte d'educació per evitar les drogues.
Algú, però, ha decidit fer mig cas dels missatges i a diverses benzineres ha penjat un comunicat per alertar els conductors. En un centre de dia d'Osona fins i tot han repartit un paper sobre la llegenda urbana entre alguns pacients perquè vagin en compte per la carretera. I al Trueta també corre el document entre part del personal. Ningú no sap si es tracta d'una broma sobre la mateixa llegenda o si hi ha una certa psicosi. I com sempre passa en aquests casos, algú ho porta a l'extrem i assegura que coneix una víctima que ha estat assaltada per aquest grup i que està ingressada en un hospital de les comarques gironines. Això sí, mai ningú no pot confirmar aquest aspecte.
Els Mossos d'Esquadra ja han desmentit l'existència d'aquesta xarxa organitzada, que, segons el mateix rumor, s'autoanomena Sang. Tot aquest embolic, que s'ha estès en poques setmanes gràcies a la rapidesa de les noves tecnologies, recorda moltes altres llegendes urbanes. Com aquella que explica que intenten raptar una nena en un supermercat. Quan tanquen el local, troben els segrestadors al lavabo tallant els cabells a la criatura. Suposadament, aquesta història ha passat a tots els supermercats. Ara ha arribat a l'Espai Gironès.
La majoria de gent sap que aquestes faules són això, faules, però ara més d'un s'ho rumia abans no fa ràfegues a un cotxe sense llums.

Font: El Punt

Marc Bataller, 

22-01-2006


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: Hola, soc la Nelly y que si em podeu donar una llegenda que estigui bé, per presentar-la a l'institut per fer un llibre, jo la faria, pero no se de quin tema... Sisplau doneu, me idees!! Att: Nelly ;-)
Nelly, 11/03/2008


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image