L'Ajuntament de Barcelona reconeix el dret a anar despullat pel carrer


Barcelona.- 

lAjuntament de Barcelona ha editat un tríptic informatiu que reconeix el dret dels ciutadans a anar despullats per la via pública, si així ho desitgen. La iniciativa, que és pionera a tot el món, ha estat promoguda per les associacions nuditistes (moviment dopinió a favor de la lliure expressió de la nuesa humana) ADDAN i ALETEIA i, de moment, shan imprès un total de 2.000 exemplars.

El fullet, que inclou el logo de lajuntament i de la Regidoria de la Dona i dels Drets Civils, té per portada una foto de dues dones despullades a les escales de les fonts de Montjuïc, sota el títol "Expressar-se en nuesa, el dret individual a la indumentària lliure".

RESPECTE I CONVIVÈNCIA

A la resta de pàgines es parla del "compromís de Barcelona amb el civisme i leducació" i es recorda que el govern municipal "reconeix, enforteix i difon totes aquelles iniciatives que puguin millorar lexercici dels drets civils, però també de la convivència".

Finalment, i amb la voluntat de difondre els nous reptes dels barcelonins, lajuntament expressa la seva voluntat de "respectar el dret de la ciutadania al nuditisme i a viure amb la indumentària que lliurement es vulgui utilitzar, o a qualsevol grau de nuesa, si aquesta és la seva voluntat o necessitat".

Els presidents de les dues associacions que han impulsat aquesta idea, Jacint Ribas i Just Roca, la van qualificar de "primícia internacional" i van expressar lesperança que aquest principi pugui servir com a instrument dajuda per aconseguir un respecte global i definitiu per al nuditisme.

CARTA DE LEGITIMITAT

"No només és un tríptic informatiu per a la ciutadania en general. També ha de servir perquè els cossos policials en tinguin constància i defensin lexpressió de la nuesa als carrers, les platges, les instal.lacions i els transports públics, o en locals privats", va afirmar Ribas.

Els continguts exposats al fullet van ser consensuats entre les dues entitats i la Coordinadora de Drets Civils de lajuntament. "Busquem un redactat i un disseny fàcilment entenedors, amb lobjectiu que el tríptic sigui com una carta de legitimitat del dret a la nuesa pública", segons va explicar una portaveu daquest organisme.

El tríptic serà traduït a langlès i el francès, "per promoure el nuditisme entre els turistes", i els seus impulsors pretenen, com a següent pas, estendre la seva edició per la resta de municipis de Catalunya.

Fuente: El Periódico

30-08-2004


Las opiniones de esta notícia estan cerradas.

Lee nuestros
titulares a través
de RSS

image image

¿Recibe nuestros
titulares por
e-mail?. ¡Click!

Fundado el 1998

II época

image